Update z pizzerie – brezen 2018

podnikanivusa.com, 18. března 2018 ve 02:36:50, 0x přečteno
Update z pizzerie – brezen 2018

Tak uz stavime i ten slavny pristavek na popelnice. Dnes jsme tam meli inspektora, ktery vse pochvalil jak krasne delame. Rekl, ze mu mame znovu zavolat az to postavime do pulky a pak znovu az to bude cele. Tri inspekce na jedne pristavek na popelnice. Docela zajimave jak casto z toho mesta ten inspektor chce jezdit a kontrolovat. Inspektor naseho kontraktora chvalil jak to dobre dela.

Taky jsem se zhrozil jakeho architekta jsme si nasli. Pamatujete jak jsme si pracne malovali na zem, kde presne chceme co umistene. Tak ted jsem zjistil, ze nektere veci jsou uplne jinak. Architekt si vsechno zmeril, ale pak si to do planu dal jak se mu chtelo. Nekde trosku neco posunul. Nekde udelal trosku jinak. V planu jsem si toho tak vyrazne nevsiml. Ale jak se to ted realizuje tak to je videt jasne. Tam kde nam rikal, ze nemusime nic bourat, ze nechame stejne steny, tak do planu napsal, ze tam bude nova stena (v podstate se dela zbytecna prace). Mozna je to jen chyba v komunikaci (ktera tam chybela z jeho strany), ale nektera rozhodnuti vypadaji dost spatne.

Ja jsem si puvodne myslel, ze tim, ze dela jen restaurace, tak je fakt machr a vi presne jak na co. Ale v planech je spousta chyb. Ted se to projevuje. Posunul nam front counter dopredu, takze je dost malo mista od dveri kdyz se vstoupi do provozovny. Inspektori z mesta ty chyby ted nachazeji a rikaji, ze to mame delat jinak nez je v planech (ze proste architekt nezna pravidla jak to ma byt). Mozna je to normalni, ze to tak blbe funguje. Ale taky mam pocit, ze ma zalozeny business na tom, aby dostaval nejake provize od dodavatelu. Treba nekde nam nabizel nejekeho sub-dodavatele. My jsme si nasli sveho o polovinu levnejsiho a pak bylo videt jak mu to vadi a prestava komunikovat. Na odsavani nad peci nam doporucil dodavatele. Odsavaci system vysel na 30 tisic USD. Ted nam tady nejaky kontraktor rikal, ze mame uplne zbytecne predimenzovany system. Ze by nam v pohode stacil system za 10 tisic USD. Proste “Hop na spek”. Zkusenost na co se priste divat a co poradne hlidat.

Pokračování na: podnikanivusa.com

Související články

Update z pizzerie tri dny po ocekavanem dokonceni

Rozumím, ono je jednoduché d?lat moudrého od klávesnice odn?kud z Evropy, když neznám detaily. Stran toho sklonu, píšu to jen proto, že mám…

Srpnový ob?žník z digitálního sv?ta 2017

Cílem nové kampan? je podpo?it focení na iPhonech a kampa? #ShotoniPhone, kdy Apple bude na svém profilu zve?ej?ovat fotografie vytvo?ené na…

Pizzerie update kveten 2018

Vypada to dost divoce, ale muj kontraktor je pozitivni, ze kolem 15. kvetna bude hotovy. Ja osobne tomu moc neverim. Ale mechanical (to odsavani a…


Komentáře

(nezobrazuje se)