Chyby co jsem udelal pri budovani provozovny

podnikanivusa.com, 15. září 2018 ve 04:15:52, 1x přečteno

To ze budovani provozovny pizzerie trva tak dlouho neni jen vinou byrokracie, ale je tam i hodne chyb z me strany. Strucne receno jsem nerozumel jsem jak funguje system.

Protoze jsem s budovanim restaurace nemel zadne zkusenosti tak jsem doufal, ze me treba architekt trosku povede za ruku a vysvetli co a jak. Ale asi kvuli tomu, ze ted je obrovska konjuktura tak jsme ho horko tezko zastihli na telefonu i pro absolutne nejnutnejsi veci. A nikdy nam nedal dostatek casu, abysme ruzne problemy probrali. Vetsinu dne nekde jezdi po zakazkach mimo kancelar. Telefon nebere. Pak treba posle jeden update, ze vse vyresil, plany poslal na mesto nebo jsou schvalene. Ale nemeli jsme sanci se na ty plany podivat nez je na to mesto poslal. Casto to reseni bylo neco co bylo treba uplne zbytecne drahe a slozite. On ukol splnil, ale ne idealne.  Tohle byla pro me obrovska frustrace. Pak cely nas vztah sel uplne do haje, kdyz jsme nechteli vyuzit jeho inzenyra co dela detailnejsi malovani planu za 10 tisic USD a nasli jsme si jineho za 5 tisic USD. Komunikace s architektem od tohoto okamziku sla uplne do haje. Navic inzenyrum dal plany, ktere pak ale nekolikrat updatoval a nikdy jim uz neposlal updaty. Dostali jsme se do situace, kdy existoval jeden set planu od architekta podle ktereho jsme meli schvalni od hygieny a druhy set planu od inzenyru, podle kterych jsme meli stavebni povoleni od mesta.  Proste binec.

... as the manager of a pizzeria that’s been around 19-20 years, the one thing to expect is that no inspector will probably be completely familiar with the code and how it relates to your wood fired oven.

What this all means is, you need to know the rules better than anyone. Some cities may require a complete commercial vent hood with fire suppression system, possibly making a new oven a complete waste of money. The other part of that is that each inspector sees his/her own thing. Our place had one fire inspector completely focus on exit signs and emerg lights, and when the next one came in, all he saw was that we stored wood under a set of stairs near the front door and that was no longer kosher because combustibles by an exit.

Pokračování na: podnikanivusa.com

Související články

Jak jsem urcil ceny kol na xyzbikes

Kdyz jsem rozjizdel XYZbikes tak jsem nechtel zverejnit uplne kazdy detail. Kdyz jsem popisoval ten muj pribeh tak se sem tam v komentarich objevilo,…

Update z pizzerie – brezen 2018

Tak uz stavime i ten slavny pristavek na popelnice. Dnes jsme tam meli inspektora, ktery vse pochvalil jak krasne delame. Rekl, ze mu mame znovu…

Rok 2010 a budoucnost vyhledávání? – Část I. Rok 2009

Velmi zajímavé téma, které poslední dobou koluje internetem, respektive jím koluje na každém konci roku, skýtá otázku, jak bude vypadat rok…


Komentáře

(nezobrazuje se)