Hledame nejaky kiosek co bude prijimat hotovost pro pizzerii

podnikanivusa.com, 14. března 2018 ve 02:45:35, 6x přečteno
Hledame nejaky kiosek co bude prijimat hotovost pro pizzerii

Ta krasa je v tom, ze to muze byt uplne miniaturni restaurace, kde je jediny kuchar. Nikdo se nemusi zdrzovat s obsluhou. Pro majitele je vyhoda, ze je hotovost pod kontrolou (v tom automatu). Z pohledu majitele se mi to hodne libi. Mohl bych nechat uplne noveho zamestnance pracovat klidne samotneho v provozovne a nemusel bych mit strach, ze se treba hotovost nekam ztrati.

Zkousime hledat co je za ruzne kiosky k dispozici v USA. Dela to nekolik firem. Kiosek je modernejsi. Stoji treba 20 tisic USD. Dokaze zachazet s hotovosti i s platebnimi kartami. Problem je, ze firmy co je nabizeji jsou asi zvykle na obrovske zakazniky jako je McDonalds. A nase objednavka na 1-2 kiosky neni zajimava. Takze domluva docela vazne.

Kdyby vsichni platili jen platebnimi kartami, tak si myslim, ze cely takovy kiosek si muzeme udelat sami. Ale s tou hotovosti uz to neni tak jednoduche. Nevim kolik lidi u nas bude platit hotove. Jsou nejake statistiky, ze ve fast foodech 30% lidi plati hotove.  Takze i u nas to mue byt porad dost. Jsem ted v takovem stadiu, ze poradne nevim jak vlastne ten konkretni provoz bude fungovat. Vim, ze by se mi libilo mit o jednu starost mene.  Vedet, ze novy zamestnanec muze byt v provozovne sam a neukradne (nebo spatne nevrati omylem, protoze neumi pocitat) hotovost. Taky by se mi libilo usetrit pracovni silu. Ale realita muze byt jina. Treba zakaznici ty kiosky ani nebudou chtit pouzivat a tu pokladnu tam budu muset mit i tak. Ale zatim nad tim premyslim jestli by to mohla byt cesta jak si tu organizaci zjednodusit a klasickou pokladnu vubec nemit.

Pokračování na: podnikanivusa.com

Související články

Resim design zachodu pro nove sklady

Zajimava vec co resim v planech na nove sklady. Kdyz pridam na panskem zachode pisoar na curani, tak musim pridat i kabinku navic na zachode pro zeny.…

Hlidani nakladu na suroviny v restauraci

Restaurace jsou tezky business. Vetsina novych restauraci zkrachuje behem prvnich par let.  Marze jsou nizke. Pocatecni naklady relativne velke. Ale…

Zaplneni casu praci pro zivotni spokojenost

Tohle je velmi zajimave tema na diskuzi. I je to velmi casty dotaz co dostavam: “Johne, to musi byt strasne, kdyz naplno nepracujes”.  Me treba…


Komentáře

(nezobrazuje se)