Je 22.47. Ve 22.09 jsem začal hledat článek, který jsem nedávno někde četl. Trvalo mi to 38 minut a ke konci už jsem byl dost vyděšený. Nejsem zvyklý nenacházet.
Článek byl o zmrzlině. Vyhledával jsem postupně různé kombinace slov zmrzlina, mléko, smetana, kuchař, Kalábrie (to vše v článku bylo). Zkusil jsem postupně Seznam, Google, Google news, ba i clanky.jyxo.cz. Nic. Zvláštní. Vždyť jsem to nedávno četl! V posteli z notebooku, z nějakého časopisu, z mobilní verze (tam neskáčou animoklamy a můžu si upravit šířku). To je divné, že to nemůžu najít. Že by se nechaly blokovat v robots.txt? Nebo nějaký divný formát?
No dobře, tak historie v prohlížečích. Od čeho historie jsou, že? V prohlížečích v notebooku to v historii nebylo. Tak ve stolním počítači? Trochu si to komplikuju tím, že používám 4 různé verze prohlížečů, ale v žádném z nich článek o zmrzlině nebyl. Zmrzlina, zmrzlinu, kalábrie, kalábrii, mléka, smetany... to kdyby prohledávač historie neuměl skloňovat. Nic. Už jsem nevěděl, jak to mám hledat. Přece nejsem magor a nečetl jsem to v anonymním módu. Historii nemažu. Co se děje?
Nakonec mě napadlo prolistovat ještě Respekt z 26. 7., jediný papírový časopis, co se mi tu válí. Článek se nakonec jmenuje Umění dobré zmrzliny, napsal ho Jaroslav Formánek a ten kuchař je Ciancimino Salvatore. Ale byla to haluz. Po tomhle frustrujícím zážitku už si asi nechci kupovat papírové časopisy.
Související články
Jak je tezke nacasovat nakupy behem krize
Kdyz jsem kupoval muj prvni sklad pro XYZ bikes tak jsem netusil, ze se blizi nejaka krize. Ty signaly tam presto byly. Treba muj realitni business v…
Několik poznámek k sociálním sítím
Martin Ehl (šéfredaktor zahraniční rubriky Hospodářských novin) napsal na svůj blog zajímavou představu k budoucnosti reklamy, kterou mu…
Facebook p?ekonal Google jako zdroj návšt?vnosti pro online magazíny
Pozvolný nár?st Facebook jako zdroje návšt?vnosti pro tv?rce obsahu, nedávno p?ekonal Google. Alespo? to tvrdí Parse.ly, spole?nost, která…